Anders kijken naar Agile is meer mogelijkheden zien!

Mijn vorige artikel ging over “anders kijken”. Je kunt op verschillende manieren naar en olifant kijken maar ………..Agile werken kun je ook vanuit meerdere invalshoeken benaderen.

Welke zienswijze is voor jou of voor jullie het meest van toepassing?

  • De bank die als eerste een mobiel bankieren app lanceerde vindt Agile een manier om een snellere time-to-market te bereiken: in 2003 introduceerde ze als eerste een App met wat wij nu beperkte Learn more.
Anders kijken is meer mogelijkheden zien !

We hebben soms de neiging om op basis van onze eigen ervaring maar één oplossing of één waarheid te zien. Alleen samen zien we meer eigenschappen van dezelfde olifant!!

THE BLIND MEN AND THE ELEPHANT

It was six men of Indostan

To learning much inclined,

Who went to see the Elephant ....

Meer halen uit Agile werken? Zet eens een stap achteruit!

Veel teams en organisaties zijn enthousiast gestart met Agile werken maar na een tijdje zijn toch een beetje teleurgesteld: het hoogste doel lijkt te zijn geworden de taken zo snel mogelijke in de kolom “Done” te krijgen, of de productowner is er bijna nooit, de daily stand up is een verplicht nummer etc. etc.  

De oorzaak voor de teleurstellende resultaten ligt vaak niet bij de methodiek die wordt gebruikt. Het gaat mis omdat de methode te “mechanisch” wordt toegepast: we moeten elke dag bij het Kanbanboard staan en 3 vragen beantwoorden omdat dat moet van SCRUM.... Learn more.  

© Copyright morethanlearning